En ängel

För några dagar sedan var jag till en blomaffär för att köpa en bukett till min pappas grav, då jag stötte på en prydnadsfigur i trä föreställande en kvinnlig ängel hållande ett barn i sina armar. Den tilltalade mig såpass att jag inte kunde lämna affären utan att köpa den, och jag som inte ens är så förtjust i prydnadssaker då jag mest tycker att de är krims. Denna ängel med ett barn dock känns mer än krims, den betyder något.

Utan att ha någon bestämd tro ser jag mig ändå som en andlig person. Jag tror på änglar, eller i alla fall på det de symboliserar. Kanske för att jag vill att min dotter ska ha det bra även i livet efter detta och att vi än en dag kommer att träffas igen.

Åldern har sällan betydelse

Igår togjag och sambon en lång cykeltur till minneslunden. När vi satt där på bänken i våra stilla tankar kom en äldre herre dit och sa "hej på er ungdomar!". Både jag och sambon blev då lite fnissiga och båda var överens om att det var länge sedan vi kände oss som ungdommar. Vissa dagar kanske jo, men oftast nuförtiden känner jag mig jätte gammal, eller åtminstånne äldre än jag egentligen är.

En annan sak jag kom på med tanke på ålder. När Zelda dog var det en typisk kommentar att få från sjukhuspersonal, "ni är ännu så unga så ni hinner få fler barn", jojo, kul att höra den när man precis förlorat ett barn. Det kommer flera. Som att det vore det första man tänker på. Som om hon inte hade varit tillräckligt viktig att sörja. Skaffa ett nytt barn ska ni se det blit bättre! Haha så talar en som inte har förlorat någon någonsin. Ni som är så unga... Som om alla kunde göra barn på löpande band. Nä tyvärr är vi inte lika lyckligt lottade allihop.

Bra och dåliga dagar

Just nu har jag nog mest bra dagar om jag tänker efter. Då allt bara flyter på. Jag är glad, aktiverar mig och umgås med nära och kära. Men sen kommer de dagar som känns och märks mest. Igår var en sån dag. Då jag inte vill vakna, inte vill stiga upp ur sängen och inte gör en enda vettig sak på hela dagen. Istället äter jag och äter och äter, allt jag hittar. Idag har varitt en bra dag! Och jag är glad att de dagarna kommer oftare än de dåliga.

En moders saknad

Denna blogg handlar om och är skriven av en mamma som förlorat sitt barn, av mig, Zeldas mamma.

RSS 2.0